Meslek Liseliler Minik Kâşiflerle Elele

Özcan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencileri Kimya Öğretmeni Sevcan Akman liderliğinde, okul öncesi öğrencileri ile deneyler ve uygulamalar yaparak geleceğin ufuklarını açmak üzere yola çıktılar.

Bilimle Erken Buluşma

“Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.” Sözlerinde Atatürk’ün de vurguladığı gibi çocukları erken yaşta bilimle tanıştırmak adına, okulumuza davet edilen 4-6 yaş grubu çocuklarına 17 deney ve gözlem uygulaması yapıldı. Bu deneyler ile hem okulöncesi eğitimi alan çocuklara farklı bir deneyim kazandırıldı hem de Çocuk Gelişimi ve Alanı öğrencileri okul öncesi stajına gitmeden önce uygulama yapma fırsatı buldu.

Laboratuvar Ortamında Buluşma

Dört farklı okuldan 120 okulöncesi öğrencisi ile okulumuz Çocuk Gelişimi Alanı’nın iki sınıfından 67 öğrenci, laboratuvar ortamı ve görselleriyle buluşarak hazırlanan deneyleri iki gün boyunca birlikte yaptı. Her iki yaş grubu öğrencileri de değişik yaş gruplarıyla bilim aracılığıyla paylaşımda bulunabilmenin güzelliğini yaşadı.

Çalışmayı ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Adem SOLMAZ ve Şube Müdürü Ahmet Gürsel AVCI deneyler hakkında tek tek bilgi aldılar.

24-04-201824-04-201824-04-201824-04-201824-04-201824-04-201824-04-201824-04-2018